joi, 6 noiembrie 2008

Calcaiul lui Ahile


Pielea calcaielor este, pentru foarte multi barbati, un adevarat cosmar.
Motivele pentru care pielea din acea zona este atat de aspra sunt multiple: glandele sudoripare inactive, obezitate, statul indelungat in picioare, apa prea fierbinte ori o carenta de vitamine minerale si zinc.Din fericire pentru noi toti, solutii exista si nu sunt deloc complicate. Trebuie doar sa avem rabdare si sa punem in practica urmatoarele remedii:
Piatra ponce - Dupa fiecare baie ori dus, freaca-ti calcaiele cu o piatra ponce ori cu o perie. Acestea din urma vor indeparta toate celulele moarte si iti vor lasa pielea catifelata. Aplica, imediat dupa, o crema foarte grasa amestecata cu putin ulei de masline. Incalta-te cu o pereche de sosete din bumbac si stai asa cateva ore bune. De preferat este ca acest lucru sa il faci seara, inainte de culcare si sa ramai incaltat pana dimineata.
Apa calda, sare si otet - Este recomandat ca macar o data pe saptamana sa iti inmoi picioarele intr-un lighean cu apa calda, cateva linguri de otet si un pumn de sare grunjoasa. Trebuie sa tii picioarele in amestecul respectiv timp de cel putin 15 minute, dupa care trebuie sa aplici o crema grasa amestecata cu ulei de masline. Pentru o hidratare mai buna si un efect mai intens, incalta sosete de bumbac pentru cateva ore.
Malai ori zat de cafea - Amesteca un pumn de malai ori zat de cafea cu putin gel de dus si freaca-ti talpa piciorului cu masca rezultata. Aceasta indeparteaza celulele moarte si iti vor lasa pielea parfumata si catifelata.
Cu o punga de plastic se fac minuni - Dupa ce ti-ai exfoliat pielea (ori cu piatra ponce, ori cu peria, ori cu zatul de cafea), da-te cu crema si infasoara-ti picioarele intr-o punga de plastic. In acest fel, pielea transpira si se hidrateaza in mod natural.
Crema de galbenele - Nu numai uleiul de masline poate face minuni in privinta calcaielor aspre, ci si crema de galbenele, atat de accesibila oricui. Pentru un rezultat mai puternic, poti amesteca aceasta crema cu vitamina A, care are rolul de a reface tesuturile epidermei.
Pentru calcaie frumoase si fine, nu este suficient sa aplici aceste tratamente o singura data. Asa cum spuneam si la inceput, trebuie sa ai multa rabdare si sa le continui pe o perioada mai mare de timp.

0 comentarii:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP