luni, 20 octombrie 2008

Cum ne ingrijim tenul iarna

Frigul care tocmai s-a instalat, vantul, viscolul, precipitatiile si schimbarile bruste de temperatura prin trecerea de la ambientul casei sau biroului cu aer cald si uscat, la aerul rece cu vant si ninsoare de afara nu fac decat sa usuce si sa irite pielea. In aceste conditii ne intrebam, in mod firesc, cum sa ne protejam tenul.


Frigul produce strangerea vaselor sanguine, incetineste circulatia sangelui, iar epiderma nu mai este suficient irigata si hranita, compromitand activitatea normala a pielii. In plus, reinnoirea celulara incetineste, iar pielea isi pierde tonusul si supletea, devenind opaca, aspra si fara stralucire.Caldura din spatiile inchise scade umiditatea aerului, uneori atat de dramatic incat, stand la birou in timpul programului, simti cum pielea ti "se strange" si devine uscata si aspra la atingere.Pentru a evita uscarea pielii, specialistii recomanda folosirea sapaunurilor sau lotiunilor cu PH acid sau neutru si cremele hidratante. Cele mai potrivite sunt cremele de zi hidratante (cu vitamine), cremele regenerante de noapte si cremele de ochi pentru ca asigura o hidratare intensa a pielii. Astfel, tenul nu va mai suferi din cauza frigului sau a diferentelor mari de temperatura.Pentru a ne mentine pielea frumoasa, este bine sa utilizam, in sezonul rece, un tratament suplimentar pentru ten, cum ar fi o masca pentru hidratare intensiva. Puteti folosi masti hidratante, care se gasesc in comert sau puteti opta pentru cele preparate in casa. Combinati galbenusul de ou cu miere, smantana, kiwi sau banane si vei obtine o masca hidratanta si nutritiva, ce va va ajuta sa aveti un ten luminos.In privinta mastilor din comert, este recomandat pentru sezonul de iarna sa folositi o masca pe baza de ulei de migdale, proteine din lapte si extract din miere cu un puternic efect hidratant. De asemenea este de preferat ca orice masca sa fie folosita o data, de doua ori pe saptamana pentru tenul normal si de doua - trei ori pe saptamana pentru tenul uscat si sa se aplice pe pielea curata, evitandu-se zona ochilor.
Sfaturi utile: spalati-va fata inainte cu cel putin jumatate de ora inainte de a iesi afara si aplicati apoi un hidratant bogat si protejati-va fata si gatul cu un fular pentru a face trecerea de la o temperatura la alta cat mai blanda.

0 comentarii:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP